Hormonaal profiel

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat onze lichaamssamenstelling veel meer verband houdt met onze gezondheid en ‘ouder worden’ dan tot nu toe werd gedacht. Hormonen blijken hierbij de ‘missing link’ te zijn. De hoeveelheid vet die op een bepaalde plaats in het lichaam wordt opgeslagen, is afhankelijk van iemands hormonale profiel. Met andere woorden, een hormonale dis- balans zorgt o.a. ook voor een disbalans in iemands vetopslag.
Iedereen herkent ze wel, vrouwen met een slanke taille maar brede heupen en dikke benen of mannen met een zwembandje of bierbuik. Twee zeer herkenbare voorbeelden waarbij duidelijk sprake is van een hormonale disbalans.Hormonen_WEB

Hormonen zijn verantwoordelijk voor de regulatie van ons metabolisme (stofwisseling) en het metabolisme is weer bepalend voor ons lichaamsgewicht. Een snelle stofwisseling zorgt ervoor dat de calorieën worden verbrand terwijl een trage stofwisseling de calorieën opslaat als vet. Daarom kunnen twee personen exact hetzelfde eten terwijl de 1 op hetzelfde gewicht blijft en de ander zwaarder wordt omdat hij of zij hormonaal uit balans is.

Ik ben gecertificeerd Personal Hormonal Profiler™. We gaan praten om te kijken of je klachten fysiek of emotioneel zijn. Daarna krijg je een huidplooimeting op verschillende plekken op je lichaam om nauwkeurig je vetpercentage vast te stellen. Je krijgt een korte vragenlijst om in te vullen en samen maken we een plan om het aan te pakken.

 

Comments are closed.