15 52.297193 4.9066713 1 1 8000 1 https://corpusanima.nl 300
Gezondere variant van de Oostenrijkse KAISERSCHMARRN, hmmmmm (glutenvrij en zuivelvrij)

Gezondere variant van de Oostenrijkse KAISERSCHMARRN, hmmmmm (glutenvrij en zuivelvrij)

– 4 biologische eieren
– 125 gram amandelmeel
– 125 ml amandelmelk
– beetje zout
– 1 eetlp (kokosbloesem) (riet) suiker
– 1 zakje vanillesuiker
– 2 eetlp kokosolie
– beetje poedersuiker
– 100 gram rozijnen optioneel
– jam of appelmoes optioneel

Voor 3/4 personen

Split de eieren in dooiers en eiwitten. Doe de eidooiers in een kom met amandelmeel/suiker/vanillesuiker/amandelmelk/zout en klop dit met mixer of garde tot mooi beslag. Roer als laatste de rozijnen erdoor (als je met rozijnen wilt). Klop vervolgens de eiwitten in een vetvrije kom stijf met de mixer; tot het eiwit sneeuw-wit is en pieken vormt). Schep het stijve eiwit zo luchtig mogelijk door het beslag ( eiwit moet goed met het beslag gemengd zijn). Verhit 1 eetlp kokosolie verdeeld over 2 koekenpannen op laag vuur en verdeel het beslag over de pannen. (of doe de helft van het beslag in de koekenpan en herhaal dit later nogmaals). Bak de onderkant van de pannenkoek goudbruin op laag vuur (circa 4 min). Keer vervolgens de pannenkoek om ( de pannenkoek mag breken en de bovenkant hoeft niet helemaal gestold te zijn). Bak de andere kant ook goudbruin op laag vuur (3 min). Scheur de pannenkoek in de pan met een spatel/pollepel/vork in stukjes. Voeg een halve eetlp kokosolie per pan toe en bak de stukjes al omscheppend goud bruin (circa 2 min). Bestrooi met een beetje poedersuiker.

Als extra kan je er een klein bakje jam of appelmoes bij serveren. Lekker!!

Deel:
Categorie:Lunch, Ontbijt, Recepten
VORIGE
29 maart 2016 Interview Sportmagazine – Sport en Voeding
VOLGENDE
KALFSWORSTJES MET VENKELZAAD EN ROERBAKGROENTEN….HMMM