Diner

Tomatenrisotto met gebakken kabeljauw

Tomatenrisotto met gebakken kabeljauw!🐟🐟🐟

Tomatenrisotto met gebakken kabeljauwVoor 4 pers:

Bak 2 rode uien, 1 sjalotje en 2 tenen knoflook in olijfolie. Voeg 500 gr cherrytomaatjes toe, peper, zout even bakken. Voeg vervolgens 1 liter kippenbouillon of groentenbouillon toe. Kook de soep een paar minuten, haal van het vuur en pureer met de staafmixer.

Doe 2 eetlp olijfolie in een koekenpan, voeg 300 gr risottorijst toe, bak de rijst even tot de korrels glanzen. Voeg 1 glas witte wijn toe, goed doorroeren, laat het vocht verdampen. Schep nu met de soeplepel steeds een beetje tomatensoep bij de risotto (op laag vuur), doorroeren, als al het vocht is opgenomen doe je er opnieuw tomatensoep bij. Dit herhaal je gedurende 25 min tot de risotto gaar is. Haal de risotto van het vuur. Roer 4 eetlp parmezaanse kaas en een scheut olijfolie door de risotto.

Was de 4 stukken kabeljauw, droogdeppen, doe er peper, zout en bloem over. Bak de kabeljauw in olijfolie en boter in ongeveer 10 min gaar.

Roerbak de wilde spinazie in olijfolie of kokosolie met peper, zout en knoflook.
Schep de risottto, spinazie en kabeljauw op een voorverwarmd bord.

Eet smakelijk!!

This entry was posted in Diner, Recepten. Bookmark the permalink.

Comments are closed.