15 52.297193 4.9066713 1 1 8000 1 https://corpusanima.nl 300

Hormonen

Jouw hormonale profiel; personal hormonal profiler

Helaas moeten we constateren dat onze samenleving dikker en ongezonder is dan ooit. Ondanks de vele diëten, low fat voeding, light producten etc. Waarom lukt het de meesten onder ons niet om een gezond lichaamsgewicht te bereiken en te behouden?

Het antwoord op de vraag is: Hormonale balans!

Onze hormonen reguleren onze stofwisseling, onze eetlust, onze kracht en omvang van onze spieren, maar ook hoeveel en waar we vet opslaan. Ook hoe we ons voelen wordt hormonaal bepaald.

Iedereen herkent ze wel, vrouwen met een slanke taille maar brede heupen en dikke benen en mannen met een zwembandje of bierbuik of mannen met borstvorming. Twee zeer herkenbare voorbeelden waar duidelijk sprake is van een hormonale disbalans.

Waarom is de ene persoon dik en een ander die meer eet niet?

Hormonen zijn verantwoordelijk voor onze stofwisseling en onze stofwisseling is weer bepalend voor ons lichaamsgewicht. Een snelle stofwisseling zorgt ervoor dat we calorieën verbranden, terwijl een trage stofwisseling calorieën opslaat als vet. Daarom kunnen 2 personen exact hetzelfde eten terwijl de 1 op gewicht blijft en de ander zwaarder wordt omdat hij of zij hormonaal uit balans is.

Ik ben gecertificeerd personal hormonal profiler. We gaan praten om te kijken of je klachten fysiek of emotioneel zijn. Vervolgens gaan we kijken of er sprake is van een hormonale disbalans.

Door middel van voeding, beweging, hoe ga je om met stress en supplementen maak ik een persoonlijk plan om te zorgen dat je hormoonhuishouding weer in balans komt.

Als je hormonen in balans zijn:

  • heb je niet continue een eetprikkel (honger en verzadiging zijn beter in balans)
  • je stofwisseling is optimaal
  • je zult meer energie hebben
  • het is makkelijker om een gezond vet% te behalen

Je kan bij mij een hormoon-consult boeken; we bespreken jou hormonale balans, je krijgt een hormoon-programma, voedingsschema en boodschappenlijst mee.

Deel: