15 52.297193 4.9066713 1 1 8000 1 https://corpusanima.nl 300
Kalfsworst

Kalfsworstjes met venkelzaad en roerbakgroenten

HMMM… 😋

Ingrediënten voor 4 pers

  • 4/5 kalfsworstjes
  • 1 courgette
  • 1 rode en 1 gele paprika
  • 200 gram broccoli-roosjes
  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • +/- 10 stuks zongedroogde tomaatjes
  • 2/3 theelp venkelzaadjes
  • beetje oregano
  • keltisch zeezout en zwarte peper
  • olijfolieOptie
  • 1 rode peper (optioneel voor extra pittig)
  • volkoren speltpasta (optioneel)

Bereidingsijze

  1. Braad de worstjes gaar en leg ze op een bord.
  2. Kook de broccoli-roosjes kort gaar.
  3. Bak in een grote koekenpan de sjalotjes, plakjes courgette, stukjes paprika, venkelzaadjes, peper/zout, knoflook en stukjes zongedroogde tomaat.
  4. Snij de worsten in dunne plakjes en bak dit mee met het groenten-mengsel. Voeg de broccoli-roosjes toe.
  5. Voeg als laatste als de pan van het vuur is een scheutje olijfolie toe.

Tip: Serveer het eventueel met volkoren speltpasta en wat fijngesneden rode peper voor extra spicy!

Deel:
Categorie:Diner, Recepten
VORIGE
Lamsgehakt met aubergine
VOLGENDE
Marokkaanse groenten-stoofpot met kikkererwten

0 Reactie

REAGEER