15 52.297193 4.9066713 1 1 8000 1 https://corpusanima.nl 300
Lamsgehakt met aubergine

Lamsgehakt met aubergine

Lamsgehakt met aubergine (en groenten naar keuze)

Door GOEDE VOEDSELCOMBINATIES te maken verteert het eten beter, je voelt je fitter, het werkt afslankend, je hebt meer energie, geen opgeblazen gevoel en je eet meer groenten.

Belangrijkste regel: COMBINEER GEEN EIWITTEN MET KOOLHYDRATEN. Kies voor vlees of vis met enkel groenten.

Ingrediënten voor 2 pers

  • 1 grote aubergine
  • 350 gram lamsgehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 grote ui
  • blikje/potje geconcentreerde tomatenpuree (70 gram)
  • 2 theelp komijnpoeder
  • zwarte peper, keltisch zeezout
  • olijfolie

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snij de aubergine in de lengte doormidden. Hol beide helften met een mesje uit en bewaar het vruchtvlees. Maak vervolgens inkepingen in het overgebleven vruchtvlees van de aubergine. Zorg dat je niet door de schil snijdt.
  3. Bestrijk de aubergine-helften met olijfolie, kruid met peper en zout, leg ze op een ovenschaal en doe ze 30 min in de oven.
  4. Bak de ui en knoflook in de olijfolie, voeg vervolgens het lamsgehakt, komijnpoeder, peper en zout toe.
  5. Bak het gehakt rul en doe de stukjes vruchtvlees erbij. Voeg als laatste de tomatenpuree toe en bak dit kort mee.
  6. Vul de aubergine-helften met het gehaktmengsel en zet het nog ongeveer 10 min in de oven.

Tip: Heerlijk met broccoli, sperziebonen of een frisse salade!

Deel:
Categorie:Diner, Recepten
VORIGE
Genieten is supergezond voor je
VOLGENDE
Kalfsworstjes met venkelzaad en roerbakgroenten

0 Reactie

    REAGEER