KALFSWORSTJES MET VENKELZAAD EN ROERBAKGROENTEN….HMMM
4 pers:
– 4/5 kalfsworstjes
– 1 courgette
– 1 rode en 1 gele paprika
– 200 gram broccoli-roosjes
– 2 sjalotjes
– 2 teentjes knoflook
– +/- 10 stuks zongedroogde tomaatjes
– 2/3 theelp venkelzaadjes
– beetje oregano
– keltisch zeezout en zwarte peper
– olijfolie- 1 rode peper (optioneel voor extra pittig)
– volkoren speltpasta (optioneel)
Braad de worstjes gaar en leg ze op een bord. Kook de broccoli-roosjes kort gaar. Bak in een grote koekenpan de sjalotjes, plakjes courgette, stukjes paprika, venkelzaadjes, peper/zout, knoflook en stukjes zongedroogde tomaat. Snij de worsten in dunne plakjes en bak dit mee met het groenten-mengsel. Voeg de broccoli-roosjes toe. Voeg als laatste als de pan van het vuur is een scheutje olijfolie toe. Serveer het eventueel met volkoren speltpasta en wat fijngesneden rode peper voor extra spicy!