Verse pomodori soep met bleekselderij
BLEEKSELDERIJ KAN JE NET ZOVEEL ETEN ALS JE WILT. JE ZULT ER NOOIT VAN AANKOMEN!!
100 gram bleekselderij is 18 kcal. Je lichaam heeft meer energie nodig om die hoeveelheid bleekselderij te wassen, snijden, eten en te verteren. Je valt per saldo dus af als je bleekselderij eet en het is ook nog eens een gezonde groente!
Benodigdheden
-1,5 kilo pomodori tomaten
– olijfolie om in te bakken
– 3 rode uien fijngehakt
– 3 tenen knoflook fijngehakt
– bos bleekselderij in stukjes
– Italiaanse kruiden
– peper, zeezout
– 1liter kippenbouillon of groentebouillon
– kleine blikje tomatenpuree
– bosje basilicum fijngehakt
Verhit de olie in soeppan en fruit ui en knoflook. Voeg de stukjes bleekselderij toe en schep alles even om. Doe de tomaten (in stukjes) erbij + italiaanse kruiden + peper/zout. Laat dit 20 min pruttelen. Neem de pan van het vuur en pureer het tomatenmengsel met de staafmixer. Zet de pan weer op het vuur. Voeg 1liter kippenbouillon + blikje tomatenpuree toe. Goed doorroeren. Serveer de soep in een kom en garneer met verse basilicum, peper en scheutje olijfolie. Deze soep is ook lekker met gehaktballetjes! Bon appetit!!