Marokkaanse groenten-stoofpot met kikkererwten
Gezond, vegetarisch, vol vitaminen, smaakvol!!
Ingrediënten voor 4 pers
- 2 rode paprika’s
- 2 gele paprika’s
- 2 tomaten
- 2 rode uien
- 1 blik gekookte kikkererwten (400 gr) + 1 klein blikje (200 gr)
- 2 theelp komijnzaad
- 1 theelp komijnpoeder
- 1 theelp paprikapoeder
- peper en zout
- 1 eetlp gehakte bladpeterselie
Bereidingswijze
- Strooi de komijnzaadjes in een droge pan en zet 3 min op laag vuur zodat het aroma vrijkomt.
- Snij de ui in dunne ringetjes, de paprika’s in reepjes en de tomaat in stukjes.
- Giet een scheut olijfolie in de pan, bak de ui zachtjes, voeg vervolgens de paprika’s en als laatste de tomaat toe. Kruid met komijnpoeder, paprikapoeder, peper en zout. Doe een deksel op de pan en laat de groenten zachtjes gaar stoven (+/- 8 min).
- Voeg daarna de uitgelekte kikkererwten toe. Laat ze mee stoven zodat ze op temperatuur komen.
- Strooi als laatste gehakte peterselie erover. Je kan ook variëren met gehakte munt.
Tip: Koud als salade is ook heerlijk!
0 Reactie