15 52.297193 4.9066713 1 1 8000 1 https://corpusanima.nl 300
GHEE

Bakken in Ghee!

GHEE is geklaarde boter waarbij de eiwitten, zouten en vocht zijn verwijderd. Hierdoor kan je deze boter hoog verhitten zonder dat er schadelijke stoffen vrijkomen en met behoud van zijn voedingswaarde. 

GHEE wordt al eeuwen in de Indiase keuken gebruikt en wordt aangeraden door ayurvedische artsen.

Bij normale boter verbranden de eiwitten als de temperatuur oploopt tijdens het bakken. De boter wordt dan donkerbruin en er komt een zwarte walm vrij. Er komen op deze manier vrije radicalen (schadelijke stoffen) vrij, die niet goed zijn voor je gezondheid.

Voordelen GHEE

  • hoog verbrandingspunt; bij hoge verhitting komen er geen schadelijke stoffen vrij ( net als bij kokosolie)
  • cholesterol verlagend
  • lactose en caseïne vrij ( bevat geen melkeiwitten)
  • goed voor huid en nagels
  • bevat essentiële vetzuren
  • bevat vit A, D, E en K
  • heeft een reinigende werking op darmen en lever ( bindt gifstoffen aan zich)

Beste keuze is 100% biologisch GHEE. Te koop bij natuurwinkels / Ekoplaza of Pakistaans / Indiase winkels. Verder is GHEE te koop bij de grotere supermarkten. Bak ze!!

Deel:
Categorie:Recepten, Tips
VORIGE
Kokospannenkoekjes met rood fruit
VOLGENDE
Zoete aardappel (bataat) salade

0 Reactie

    REAGEER